Förflytta dig till innehållet

Över femhundra fortkörningar under skolstarten – polisen övervakade trafiken nära skolor

Polisbil

Polisbil

Polisen övervakade trafiken under skolstarten och skrev ut hundratals böter. ÅU-bild


Polisen delade ut över tusen anmärkningar, 900 ordningsböter och 540 fortkörningsböter under trafikövervakningen de senaste två veckorna.

Övervakningen skedde i närheten av skolor, speciellt i början och slutet av skoldagen. Förutom den stora mängden fortkörningar, registrerades också brister i användningen av bilbälte, skriver polisstyrelsen i ett pressmeddelande.
Enligt polisinspektör Heikki Kallio hade många av de som fick fortkörningsböter åkt fast för samma förseelse tidigare. En del höll också för hög hastighet i närheten av skolor.
— Under den två veckor långa övervakningsperioden gav polisen över 1 100 anmärkningar, 900 ordningsböter och 540 böter för fortkörning. 123 förare meddelades temporär indragning av körkortet, de flesta på grund av betydlig överhastighet, säger Kallio i pressmeddelandet.
Arton förare passerade en bil som stannat vid ett övergångsställe utan att själva stanna och 21 förare stannade inte för fotgängare vid övergångsställe. Fler än trettio personer körde mot rött ljus eller lät bli att stanna vid ett stoppmärke.
Hela 163 personer använde inte säkerhetsbälte och åttio chaufförer använde sin mobil medan den körde.
Polisinspektör Kallio påminner om att när det blir mörkare är det allt viktigare att endast koncentrera sig på att köra bilen. Lägg undan mobilen, säger polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter