Förflytta dig till innehållet

Över 7000 cyklar olagligt sålda i Egentliga Finland – polisen undersöker jättelik brottshärva

Pia Heikkilä
Cyklarna har sålts skattefritt, och en del av cyklarna är stöldgods. Arkivbild vars cyklar inte har något med brottshärvan att göra.

Polisen i Sydvästra Finland utreder en brottshärva där flera privata aktörer är insyltade i olaglig försäljning av tusentals cyklar. En del av de sålda cyklarna är stulna medan andra har sålts skattefritt.

Cyklarna har i huvudsak sålts på webbplatserna Marketplace på Facebook och Tori.fi

— Det handlar om en omfattande återförsäljning av begagnade cyklar som inte har anmälts till Skatteförvaltningen. Utöver skattebedrägeri rör det sig också om förmedlingen av stulen egendom, säger kriminalkommissarie Mika Paaer vid Polisen i Sydvästra Finland.

Den olagliga cykelhandeln ska ha pågått i fyra års tid och omfattar försäljningen av sammanlagt 7 000 till 10 000 cyklar.

— Ett alltför billigt pris, oklara omständigheter och säljarens brådska att sälja cykeln kan vara tecken på problem, säger Paaer.

I många fall vägrar försäljaren ge sina personuppgifter och kräver därtill att cykeln ska betalas kontant. Polisen understryker att även köparen kan misstänkas för brott om hen har köpt stulen egendom utan att ta reda på cykelns ursprung.

Polisen uppmanar allmänheten att mejla tips om suspekta cykelaffärer till vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Dela artikeln

En kommentar: “Över 7000 cyklar olagligt sålda i Egentliga Finland – polisen undersöker jättelik brottshärva

  1. Göran Ek skrev

    Finns det efterfrågan och en marknad så försvinner något trots att det är låst ordentligt med kätting och hänglås, finns batteridrivna skärverktyg som kapar det mesta.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter