Förflytta dig till innehållet

Över 50 FRK:are hjälpte myndigheterna i Åbo

Efter knivattacken i Åbo i fredags har över 50 utbildade frivilliga från Röda Korset bistått myndigheterna, bland annat på kriscentret vid Åbo universitetscentralsjukhus, på Salutorget och i telefonjouren vid Åbo socialjour.

Sammanlagt har de frivilliga arbetat i 385 timmar och organisationen beräknar att de har haft personliga möten med 500–600 personer.

Röda Korsets frivilliga har varit beredda att lyssna och diskutera om de tankar som har väckts i och med det skedda, och är det fortsättningsvis.

Frivilliga kommer att finnas på plats på Salutorget till och med fredag den 25 augusti, enligt nuvarande planer.

Frivilliga från Åbo, Nystadsregionen, Salo och Loimaa har ställt upp som psykologiskt stöd. Också frivilliga från FRK:s åboländska distrikt och från FRK i Satakunta har hjälpt till. Från och med måndagen deltar också frivilliga från Helsingfors och Nylands FRK och från FRK i Tavastland.

Också Röda Korsets katastrofpsykologiska beredskapsgrupp har deltagit i hjälparbetet från och med i lördags morse. De har jobbat som experter för myndigheterna och som stöd för frivilligarbetare och andra.

Röda Korset betonar att man fortsätter sitt viktiga arbete bland annat med asylsökare, och att det är ännu viktigare än tidigare.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter