Förflytta dig till innehållet

Över 220 000 finländare deltar i energisparveckan – i skolorna fokuserar kampanjen på andraklassare

Unga demonstrerar för klimatet

Ungdomarnas klimatdemonstration lockade tusentals deltagare till Riksdagshusets trappor den 27 september i år. Foto: Sören Jonsson/SPT


Den nationella energisparveckan äger i år rum den 7–13 oktober. Syftet med kampanjen är att påminna om individens möjligheter att bekämpa klimatförändringen genom personliga val. Genom att spara energi och råmaterial minskar klimatutsläppen och klimatpåverkan.
– Vi konsumerar ofta över våra behov och använder onödigt mycket energi i vardagliga sysslor, också om de kunde skötas betydligt energieffektivare. Sparad energi är den bästa energin och orealiserade utsläpp är de bästa utsläppen, säger Päivi Suur-Uski, expert på Motiva, som är ett statsägt bolag för hållbar utveckling, i ett pressmeddelande.
Energisparveckan ordnas i år för 23:e gången. Kampanjen har under åren lockat med tusentals organisationer, som bland annat ordnar olika evenemang om energieffektivitet.
I årets kampanj deltar över 220 000 finländare genom sina organisationer. Kampanjen ordnas även i skolorna, där den riktar sig mot elever på andra klassen.
– Energisparveckan inbjuder alla att delta i energisparande aktiviteter och påminner att alla kan bli klimathjältar genom att spara energi, säger Kati Laakso, Motivas kommunikationschef.
SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *