Förflytta dig till innehållet

Åboborna Eva Höglund och Christa Nordlund-Hiltunen får pris i Solveig von Schoultz-tävlingen

Christa Nordlund-Hiltunen från Åbo fick ett hedersomnämnande i Solveig von Schoultz-tävlingen 2019 för sin berättelse ”En kyss ifrån”. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Helsingforsbon Otto Donner, Vasabon Cecilia Langels och Esbobon Marika Aminoff-Sundell är pristagare i tävlingen som i år gällde noveller. Eva Höglund och Christa Nordlund-Hiltunen från Åbo får hedersomnämnande.

Eva Höglund från Åbo fick ett hedersomnämnande i Solveig von Schoultz-tävlingen 2019 för sin berättelse ”Number One”. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Sammanlagt 71 bidrag skickades in till Svenska folkskolans vänners (SFV) skrivtävling för deltagare över 30 år, Solveig von Schoultz-tävlingen, som i år gällde noveller, skriver SFV i ett pressmeddelande.
– Vi fick ta del av en variationsrik mängd tävlingsbidrag. Det som sticker ut i år är viljan att perspektivera, att gå in i en specifik karaktärs blick på världen, säger juryns ordförande, docenten i litteraturvetenskap vid Åbo Akademi, Mia Österlund i pressmeddelandet.
– I de mest komplexa och berörande bidragen glöder det av perspektiv som skär mot varandra, skapar dissonanser och motstånd i texten, säger Österlund.
Tävlingsjuryn bestod av Mia Österlund (ordförande), författaren Peter Sandström och litteraturvetaren Tatjana Brandt.
Prisutdelningen genomfördes på tisdagen i Helsingfors.

Dela artikeln

En kommentar: “Åboborna Eva Höglund och Christa Nordlund-Hiltunen får pris i Solveig von Schoultz-tävlingen

  1. Lisbeth Hagström skrev

    Varför utländska titlar på två av böckerna? Duger inte svenska språket?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter