Förflytta dig till innehållet

”Otroligt olika syn” på både parti och politik fick Carl Haglund att lämna riksdagen, trots 21 000 röster – ÅU:s nya poddserie presenterar människan bakom rubrikerna

Carina Holm
man och kvinna i inspelningsstudio med orange stol
"På tal om". Värdar för ÅU Medias nya samtalspoddserie är Tom Simola och Sanna-Maria Sarelius. Nytt avsnitt blir det varje fredag under våren.

I dag lanseras ÅU Medias nya poddserie ”På tal om” med tolv avsnitt före sommaren.

Samtalspodden hittas på åu.fi och finns också på Spotify och Youtube.

Ett nytt avsnitt finns tillgängligt varje fredag under våren.

I första avsnittet samtalar Sanna-Maria Sarelius , vd för Å Communications, och Tom Simola , ÅU:s chefredaktör och vd för ÅU Media, med Carl Haglund , vd för pensionsförsäkringsbolaget Veritas i Åbo, tidigare Europaparlamentariker, minister, partiordförande och riksdagsledamot.

– Det var säkert mitt svåraste beslut arbetslivsmässigt att lämna riksdagen efter bara ett år då jag hade blivit invald med 21 000 röster. Men det var uppenbart att SFP:s nya ordförande och jag hade så otroligt olika syn på hur man leder ett parti och annorlunda betoning på politiken att jag måste göra henne och partiet en tjänst och stiga åt sidan, säger Carl Haglund i det första poddavsnittet.

Han talar också om skateboardens betydelse för identiteten och om hur en mexikan med pistol fick betydelse för hans samhällsengagemang.

Torvalds om ny bok och om att ställa sig utanför

Gäst i följande avsnitt av samtalspodden den 24 februari är Europaparlamentarikern Nils Torvalds . Samma dag utkommer hans bok ”Vägen till Nato”.

– Boken är en brevkorrespondens mellan honom och ambassadör René Nyberg . Vi talar också om hans barndom, hans relation till Ryssland och kommunismen, om att känna sig eller ställa sig utanför. Och förstås om hans stuga i Åbolands skärgård, säger Sarelius.

Personliga frågor

Tanken med poddsamtalen är att presentera människan bakom rubrikerna.

– Det här är människor som oftast blir intervjuade via sitt arbete, men de kanske inte har fått de personliga frågorna tidigare, säger Sanna-Maria Sarelius om samtalspodden.

inspelningsstudio med tre stående personer och två personer vid ett bord
Tolv avsnitt av samtalspodden blir det under våren med Tom Simola och Sanna-Maria Sarelius som värdar. Maria Rautio-Runeberg, Sam Sihvonen och Veronica Aspelin-Forsell från Å Communications hör till produktionsteamet.

Intresserade av andra

Hon rekommenderar ”På tal om” för alla som är intresserade av andra människor och som är intresserade av att lyssna på poddar, på svenska.

Själv lyssnar hon på poddar när hon städar eller springer.

Tom Simola säger att han har lärt sig mycket nytt om gästerna, vare gång.

– Vi samtalar med gästerna om hur de har blivit de personer som de är i dag.

Samtalen har spelats in i en studio i Åbo.

– Det ska bli spännande att få veta hur de första avsnitten tas emot, säger Tom Simola.

Poddserien ”På tal om” produceras av Å Communications för ÅU Media.

ÅU:s poddserie ”På tal om”

Samtalsgäster under våren:
17.2. Carl Haglund, vd för Veritas
24.2. Europaparlamentarikern Nils Torvalds.
Övriga gäster är Åbos stadsdirektör Minna Arve, Pargas nya livskraftschef Maria Leppäkari, artisten och programledaren Thomas Lundin och komikern Anders Helenius.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter