Förflytta dig till innehållet

Ostsås och -dipp återkallas – kan innehålla bakterie

Paulig
Risk för bakterie. De här två ostprodukterna berörs av återkallelsen: Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g).

Paulig återkallar en ostsås och en ostdipp från marknaden. Orsaken är att man gjort ett bakteriefynd i produkterna. Som en försiktighetsåtgärd återkallas samtliga produkter där risk för bakterieförekomst kan finnas.

Återkallelsen gäller Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) med bäst-före-datum från 01/06/2024 till 31/08/2024 och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g) med bäst-före-datum från 01/06/2025 till 31/08/2025.

Bakterien kan orsaka yrsel och kräkningar. Eventuella symtom är övergående och förvinner normalt inom ett dygn.

Paulig, som äger varumärket Santa Maria, uppger i sitt pressmeddelande att man är i tät kontakt med produktleverantören för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra fortsatta problem.

I nuläget har inget fall av sjukdom till följd av konsumtion av produkterna rapporterats. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter