Förflytta dig till innehållet

Ostronrelaterad matförgiftning utreds efter evenemang i Hangö

ÅU-Foto
Champagneflaska och glas
Champagne är en populär dryck till ostron.

Ett ovanligt stort antal magsymptom har förekommit efter ett evenemang i Hangö den 18 februari där man hade ostron på menyn. Därför utreder Sydspetsens miljöhälsa en misstänkt matförgiftningsepidemi.

Tack vare samarbetet med arrangörerna har man kunnat skicka frågeformulär till deltagarna. Informationen kan användas i utredningen.

I Hangö ordnades åtminstone ett evenemang den 18 februari som på Facebook marknadsfördes med ostron och champagne.

Liknande fall i Helsingfors

Man kommer bland annat att utreda möjliga samband med ostronrelaterade sjukdomsfall nationellt eftersom flera personer har insjuknat i Helsingfors på sistone, efter att ha ätit just ostron.

Ostron äts råa och filtrerar vattnet de växer i, så riskerna förknippade med ostron är högre än med övriga livsmedel. Var och en behöver därför överväga innan man äter ostron.

Sydspetsens miljöhälsa kommer inte att informera ytterligare efter att samtliga berörda i ärendet har nåtts.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter