Förflytta dig till innehållet

Österlånggatan i Åbo ska planeras enligt cyklisternas behov

Åbo stads material
visionsbild av gata med röda cykelfiler
Visionsbild. En annan del av gatan kunde se ut så här med tydligt markerade cykelfiler.
Österlånggatan i Åbo ska planeras om för att förbättra trafiksäkerheten. Cyklisterna ska ges mer och tydligare plats. Också Stålarmsgatan mellan Betaniagatan och Kungsgårdsgatan i Åbo ska förbättras och planeras om.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Österlånggatan i Åbo ska planeras enligt cyklisternas behov

 1. Ralf Westerén skrev

  Bra skrivet, Christian! På Kuppisgatan från Kungsgårdsgatan ända till Nylandstull finns gott om plats för enkelriktade cykelvägar samt parkering. Och till betydligt lägre kostnad! Låt Österlånggatan vara en nödvändig genomfartsled för kollektiv- och biltrafik nu och för framtida behov. Arbetsplatstrafiken mellan Stålarmsgatan och ÅUCS/ Vetenskapsparken kommer inte att minska.

 2. Ralf Westerén skrev

  Bra skrivet, Christian! Dessutom garanterat en mycket billigare lösning. Finns plats för enkelriktade cykelvägar på Kuppisgatan samt dessutom parkering! Låt Österlånggatan vara den trafikled som behövs mellan Stålarmsgatan och Kuppis stationsområde för dagens och framtidens kollektivtrafik & biltrafik!

 3. K Kirkkola skrev

  Därför att det finns gott om utrymme för cyklister och bostäder på österlånggatan, men inte för mera bilar. Win win för alla när det blir mera klarhet . Gott om elever cyklar också.

 4. Christjan Brander skrev

  Kuppisgatan skulle vara den perfekta cykelgatan. Varför bygga om Österlånggatan då det finns ett bra alternativ där trafiken redan i dag är obetydlig? Tydlig avsikt att försvåra biltrafiken, men någonstans måste även bilar kunna ta sig genom stan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter