Förflytta dig till innehållet

Österbottnisk vaccinkritiker ifrågasätter förintelsens omfattning – Kronoby kommun tar kraftigt avstånd

Jonas Brunnsberg
Kvinna står framför byggnad utomhus
Linda Karlström, tränare för IK Kronans tävlingsgymnaster, utsågs i november till årets tränare i Kronoby. Kommunen uppger att man kommer att återkomma till utmärkelsen när läget kring Karlströms uttalanden om förintelsen lugnat sig.
Linda Karlström från Kronoby har en framträdande roll i den tredelade dokumentärserien “Vaccinkrigarna” , som nyligen visats i programmet Dokument inifrån i Sveriges television. Karlström uttalar sig kritiskt i fråga om vaccination men hon ifrågasätter också omfattningen av förintelsen. I dokumentären framkommer att antivaccinrörelsen har kopplingar till…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Österbottnisk vaccinkritiker ifrågasätter förintelsens omfattning – Kronoby kommun tar kraftigt avstånd

 1. Åke Syysloiste skrev

  I det svenska reportaget skrivs: ”Linda är en av Sveriges främsta vaccinmotståndare…”, men hon är alltså från Svenskfinland. Överraskande!

  När man går så långt att man säger ”Det finns inget dödligt coronavirus som sprids över världen”, så borde man ju inte kunna kräva någon vård heller. Man kan ju inte få vård för en sjukdom som inte finns.

 2. ÅU skrev

  Tack för rättelsen, nu är bildtexten ändrad.
  mvh. Johan Backas/ÅU

 3. Ann-Helen Boholm skrev

  Rättelse till bildtext.
  Linda Karlström är inte och har aldrig varit ordförande för IK Kronans gymnaster. Hon tränar framgångsrikt tävlingsgymnasterna i föreningen.
  Mvh Ann-Helen Boholm
  Ordförande för IK Kronans gymnasteri över 20 år och fr. om 1.12 vice ordf.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter