Förflytta dig till innehållet

Osinachi fortsätter träna Piffen

Fortsätter i Piffen. Daniel Osinachis höst övertygade lagledningen om att han är rätt man att lotsa Piffen vidare i trean. Foto: Mikael Heinrichs


Pargas IF:s starka höstsäsong i fotbollstrean gav tränaren Daniel Osinachi fortsatt förtroende som chefstränare för herrlaget. De fem sista matcherna slutade alla i seger och som kronan på verket knockade man avancemangskrigande FC Åland hemma på Pajbacka i lördags med 1-0 inför säsongens rekordpublik på över 200 åskådare.
– Daniel har hela tiden varit vårt första alternativ och den starka hösten bevisade att vårt lagbygge inte var så dåligt. Förhandlingarna med de övriga i staben och spelare pågår och vi hoppas kunna behålla så många som möjligt, konstaterar lagets General manager Michael Isaksson.
Vad beträffar Jami Wallenius som kom in mitt under säsongen säger Isaksson att man hoppas kunna nå en överenskommelse med honom, men han kommer oberoende av det inte att delta i vinterträningen utan kommer i det fall att man lyckas komma överens med i bilden först på våren. Osinachi kommer också att delta i juniorlagens verksamhet genom att dra så kallade modellträningar för dem.
– Piffens representationslag har en högklassig verksamhet och ypperliga träningsförhållanden med egen konstgräsplan och fotbollshall, så vi hoppas också kunna locka några nya spelare med till vår träningsring. Ytterligare hoppas vi på att nästa säsong få med några egna A-juniorer som redan deltagit i representationslagets träningar, säger Piffens fotbollssektions ordförande Kristian Nygrén.
På spelarfronten hoppas Isaksson kunna börja lägga pusslet så fort som möjligt nu då tränarfrågan är löst i ett tidigt skede.
– Målsättningen är att få ihop truppen i ett klart tidigare skede än de två senaste säsongerna och att så långt som möjligt bygga på den existerande stommen som är införstådda i spelsystemet. En viss rotation är självklart naturlig, men vi är öppna för diskussioner med alla som vill spela för Piffen. Det är också en förutsättning, säger Isaksson.
Nästa säsong är Piffen inte ensamt Pargaslag i division 3 i och med att SC Wolves avancerade från division 4 och det kommer att spelas derbymatcher i Pargas nästa år. Därmed är också konkurrensen om spelare större än tidigare, då lagen hållit till på olika serienivåer.
Piffen kommer att delta i division 4 i futsal som en del av vinterträningen och spelar också där i samma grupp som SC Wolves.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter