Förflytta dig till innehållet

Orpos agerande får dåligt betyg – lokal sannfinländsk kretsordförande ger Purra sitt stöd

Statsrådet
En kvinna och en man står vid ett bord med mediernas mikrofoner i parkmiljö.
På onsdagen höll Petteri Orpo och Riikka Purra en presskonferens där de fick många frågor om Purras skriverier.
Finansminister Riikka Purras rasistiska texter som hon skrivit för 15 år sedan har varit föremål för diskussion. Till en början ansåg Purra inte att hon har något att be om…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Orpos agerande får dåligt betyg – lokal sannfinländsk kretsordförande ger Purra sitt stöd

  1. Harald Bergholm skrev

    Antingen spelar Orpo korkad och omedveten eller så är han en docka som upprepar sig och blir dragen längs med golvet. För någon stark ledare med röst som folk lyssnar på och lyder så är han inte, Purra däremot så är auktoritär dock inte i positiv bemärkning.

  2. Lotta Myréen skrev

    Må vara att skriverierna är gjorda för länge sedan, före hon aktivt gick med i politiken. Men faktum är att hon frivilligt valde att gå med i ett parti med öppet diskriminerande och främlingsfientlig politik. Ett parti som dessutom vid hennes inträde stod för än mer rasistiska åsikter än idag.
    Att hon ännu har mage att försöka skyla över saken med att det var frågan om ”humor” visar bara ännu tydligare vilka tankegångar där finns bakom! Orpo står handfallen och rullar med ögonen i denna situation, då han absolut borde upplösa regeringen omedelbart. Att vi har nuvarande regering får mej att må illa och skarpt överväga att emigrera. Detta är inte mitt Finland!!!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter