Förflytta dig till innehållet

Oron för klimatet samlade folket i Åbo – demonstranterna vill se konkreta åtgärder

Klimatdemonstranterna väntar på att starta sin marsch mot gågatan. Foto: Kim Lund Det myllrar av människor på Gamla stortorget i Åbo. De har samlats för att delta i den nationella klimatstrejken som ordnas runtom i Finland. En av arrangörerna, Pargasbon Lotta Laaksonen,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Oron för klimatet samlade folket i Åbo – demonstranterna vill se konkreta åtgärder

  1. Göran Ek skrev

    Om vegetarianerna/veganerna ersätter kött med t.ex tofu, andra sojaprodukter och andra köttsurrogat från andra sidan jorden så är det nog inte miljövänligare än imhemskt broiler- och griskött. Regnskog huggs ner för odlingsmarker, grödor som skulle vara mat till lokalbefolkningen exporteras istället till ett högt pris där odlarna får bra en bråkdel av vad vi konsumenter i välfärdsländer betalar för att vara ”gröna och miljömedvetna” och av ideologiska och rent av veganreligiösa skäl inte äter animaliska produkter.
    Vegetariskt med fisk, ägg och mejeriprodukter är OK, men denna veganpropaganda är som orden från en sekt och saknar betydelse och värde.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *