Förflytta dig till innehållet

Oro för utvecklingen på serviceboendet Grannas i Nagu

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nagu. Att få åldras på sin hemort är viktigt!

Vi medlemmar i Skärgårdsnämnden i Pargas stad har med stor oro följt med utvecklingen på Grannas, Nagu. Enheten är mycket trivsam och har varit populär både bland dem som bor där, deras nära och kära och också för personalen.

Något är fel då personalbristen drabbar extremt mycket just Grannas.

Ett gott ledarskap är grunden till en bra arbetsmiljö, och den personal som i dag finns tillgänglig väljer de arbetsplatser där det är lätt att trivas och där stämningen är god. Grannas är tyvärr tydligen inte längre lika eftertraktad som arbetsplats, och orsaken måste utredas omedelbart.

Äldre personer vill i de flesta fall bo i sitt hem så länge som möjligt och för att det ska vara möjligt bör de ges stöd i olika former.

Kommunerna har ett grundläggande ansvar för alla sina invånares välmående och även välfärdsområdet Varhas strategi går ut på att på olika sätt försöka flytta tyngdpunkten från tung och dyr service till lättare, förebyggande och mindre kostsam service.

Skärgårdsnämnden genom
Christer Friis
Skärgårdsnämndens ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter