Förflytta dig till innehållet

Orell om Pargaskrisen: Äntligen sätter SFP ned foten

ÅU-foto
En nalle som sitter vid ett bord.
Krisen gäller också övriga sektorer inom den sociala verksamheten i Pargas, och inte enbart banskyddet, framhåller politiker som inte bara beställde utredning, utan själva ska vara…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Orell om Pargaskrisen: Äntligen sätter SFP ned foten

  1. Mats Björklund skrev

    Zeke, inget tvingar att följa some-snacket, så arbetsron borde inte störas av den. Bra att minnas, att även om vi har deltagit i olika valprocesser så har det inte alla gånger haft någon praktisk betydelse. Jag har inte påstått att t.ex. vår nuvarande stadsdirektör (i vars val jag märk väl inte kunde påverka) inte klarar av uppdraget, men baserat på uppgifter som finns tillgängliga för allmänheten så verkar det heller inte vara någon självklarhet att han faktiskt gör det. Transparensen saknas fortfarande, vad är det som indikerar att han denna gång lyckas? Öppna frågor och luckor i resonemangen skapar misstro. Some-snacket tystnar (eller byter ton) då det finns övertygande tecken på riktiga framsteg, men försök att direkt tysta snacket sätter bara fart på den på olika forum. Den som har sökt sig till toppen ska tåla att det blåser nu som då. Alla kan misslyckas, men för varje ny chans som ges för att lösa samma problem ska motiveringarna och kontrollen skärpas. Sker det nu på riktigt? Skeppet kan köra på grund trots att någon nu håller i rodret. Man kan kanske inte förvänta sig en helomvändning på fläcken så utan insyn får vi bara hoppas att riktningen är ungefär den rätta och att hela besättningen kan sina uppgifter. Ifrågasätta kan man alltid. Jag rekommenderar passagerarna att tillsvidare åka med flytvästen fortfarande påklädd.

  2. zeke skrev

    Låt oss ge arbetsro åt dem nu. Nu räcker det med some-snacket. Bra att minnas att ledare och beslutsfattare är valda av oss själva, och framförallt: De är också bara människor, lika sårbara som du och jag. Den som är utan skuld må kasta första stenen.

  3. Mats Björklund skrev

    Ingen signalerar någon misstro mot Nygréns utredningsförmåga, trots att hans utredningar har pågått i två år och han enligt egen utsaga känner sig maktlös. Hoppas överrocken inte används som ett nyt täcke. Ut på vårisen så blir det fart på processen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter