Förflytta dig till innehållet

Öppet program på byggfackets sommardagar

Drygt 5000 samlades under September Open i Dalsbruk för att bland annat se tornerspelen.

Drygt 5000 samlades under September Open i Dalsbruk för att bland annat se tornerspelen.

Tornerspel. Rohan stall uppträder som en del av det öppna programmet på lördag. ÅU-foto.


Sedan 60-talet har Byggnadsförbundet ordnat evenemanget vartannat år på olika håll i Finland. Åbo var värdstad senast 1996 och i år fanns det två konkurrentstäder, men staden valdes tack vare det attraktiva byggnadsutbudet.

Historiska byggnader i fokus

Temat i år är reparationsbyggnader. Programmen kommer att ta plats på Åbo slott, Forum Marinum och Logomo. Sari Ruusumo, Åbo stads evenemangs- och kongresschef, pitchade idén till förbundet.
– Vi ville rikta strålkastarna mot historiska byggnader vars funktion har ändrat helt, förklarar hon.

Spännande program också för allmänheten

Det öppna programmet inleds vid Åbo slott på lördag morgon. Här kommer det att finnas en medeltida marknad, musikuppträdanden och en medeltida turneringsföreställning av Rohan stall från Västanfjärd.
På eftermiddagen fortsätter evenemanget på Logomo där artisterna Jannika B. och Joonas Nordman kommer att uppträda. Festligheterna fortsätter ända in på småtimmarna och gratis busstransport ordnas på morgonnatten.
På söndag morgon ordnas ett besök på begravningsplatsen för att hedra minnet av de röda som dog för sin övertygelse under inbördeskriget 1918.
Jouni Ruotsalainen, chef för förbundets västra verksamhetsområde, hoppas på högt deltagarantal.
– Evenemanget är riktat till fackförbundets medlemmar och deras familjer, men vi hoppas på att se även många andra, berättar han.
Mera information hittas på sajten Visit Turku.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter