Förflytta dig till innehållet

Öppet brev till statsminister Juha Sipilä

Jag säger varken Herr eller Ni för du förtjänar det inte.
Ligger du sömnlös, eller kan du verkligen sova med gott samvete då du säkert vet hur alla dina åtgärder hittills har varit inriktade på att alla genom årtionden gjorda förbättringar för folkets väl och ve nu körs systematiskt ner och skrotas?
Alla dina hittills tagna åtgärder enbart försämrar de sämre lottades livsförhållanden till det värre.
Alla dina riktiga förbättringar riktar sig alltid till de bättre lottade. Morötter och käppar flyger, men mot skilda målgrupper.
Jag våndas över att om vi inte får dig vräkt i tid från din post så för du oss tillbaka till “stenåldern”!
Är du inte alls rädd för den explosiva ökningen av människor med psykiska problem, även bland barn och ungdomar. Var berättar detta?
Vad hinner du och din medarbetarstab hitta på för hemskheter innan vi blir kvitt dig? Knappast är du kapabel att hitta på allt själv?
Att du inte skäms, går runt och vittnar om att du är troende. En sann troende skulle aldrig gör så illa mot sin nästa, som du gör.
Har du någonsin ens tänkt på hur det blir sedan? Faktum kvarstår att vi är en mycket stor grupp för vars tillvaro, på grund av dina åtgärder, blivit till ett helvete på jorden!
Det här näst sista kastet, den så kallade aktiveringsmodellen för de arbetslösa, drabbar värst de mest utsatta och hjälplösa. Den drabbar långtidsarbetslösa, folk som står inför pensionsåldern varande och de som inte längre har några som helst realistiska möjligheter att bli sysselsatta.
De som ännu försöker att hanka sig fram på de små medel de får, dit skulle du och ta ifrån dem det lilla hoppet om att kunna klara sig från den ena dagen till den andra! Att du inte skäms!
Sen kom ännu nyheten om att matköerna ska sopas under mattan för det finns ju inga svältande i Finland! Ingen är så dåligt bemedlad.
Tankarna är nedtecknade av en före detta långtidsarbetslös, nuvarande pensionär.
Anne-Marie Kolehmainen
Karleby

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter