Förflytta dig till innehållet

Operetten Candide som skulle gästspela i oktober inhiberas

Kim Lund
Åbo svenska teaters fasad.

Leonard Bernsteins operett Candide, som skulle gästspela i Åbo, blev redan uppskjuten från april till oktober och nu blir operetten helt och hållet inhiberad.
Föreställningen skulle visas i Åbo konserthus den 16 oktober.
Åbo Svenska Teater, Åbo filharmoniska orkester och Åbo musikfestspel står för produktionen i samarbete med HI Productions.
Myndigheternas officiella linjedragningar om säkerhetsavstånd i konsertutrymmen gör det omöjligt att visa operetten Candide.
Produktionen, som består av orkester, kör och solister, ryms inte på Åbo konserthus scen med sådana säkerhetsavstånd som man bör följa.
— Situationen är beklaglig, men vi har alltid människornas trygghet på första plats och vi följer myndigheternas direktiv och rekommendationer, säger Åbo Svenska Teaters teaterchef Jukka Aaltonen.
Aaltonen tipsar i stället om att publiken har nästa chans att njuta av opera våren 2021.
Då blir det en helt ny iscensättning av operaparet Mascagnis Cavalleria rusticana och Leoncavallos Pajazzo på Åbo Svenska Teaters Stora scen.
Det blir premiär 8 april 2021 och biljetterna finns redan till salu.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *