Förflytta dig till innehållet

OP Raseborg pröjsar sommarjobb åt 30 unga – efterlyser föreningar som kan erbjuda arbete

Arkiv/Ari Sundberg
Skolungdomar på en gård
OP Raseborg lovar betala lönen för unga sommarjobbare som får arbeta för allmännyttiga föreningar i regionen.

Under februari söker OP Raseborg allmännyttiga föreningar som kan erbjuda sommarjobb till 15–17-åriga unga.

I kampanjen ”Sommarjobb på OP:s bekostnad” sysselsätts en ung person i två veckor och OP Raseborg donerar den ungas lön till den anställande föreningen.

Föreningar kan anställa en ung person till exempel för en idrottsförenings eller byaförenings sommarevenemang, som reporter för sociala medier, för underhåll eller som biträdande ledare på sommarläger.

Andelsbanken donerar ett belopp som motsvarar den ungas lön till föreningen. Föreningen tar i sin tur hand om lönebetalningen och andra praktiska arbetsgivarskyldigheter.

– Sommarjobb på OP:s bekostnad erbjuder många 15–17-åriga unga deras livs första arbetsplats och vi i OP Raseborg vill vara med och erbjuda unga positiva och lyckade erfarenheter av arbetslivet. Utöver erfarenhet får de unga samtidigt sin första lön, som hjälper dem att lära sig att hantera pengar och den egna ekonomin, säger OP Raseborgs vd Mats Enberg.

Stöder både unga och föreningar

Med hjälp av kampanjen vill OP Raseborg också stödja verksamheten bland föreningarna på dess verksamhetsområde. Stödet räcker till för att sysselsätta totalt 30 unga. I början av mars väljer man ut de föreningar som understöds.

Andelsbanker runtom i Finland erbjuder sommarjobb för unga på OP:s bekostnad i allmännyttiga föreningar. Kampanjen är en del av OP:s samhällsansvarsprogram och målet är att vid sidan av sysselsättning stödja de ungas inlärning av ekonomikunskaper.

Föreningarna kan till slutet av februari ansöka om stöd från kampanjen Sommarjobb på OP:s bekostnad här.

Unga kan ansöka om sommarjobb via kampanjen från och med den 13 mars till den 14 april. Anvisningar publiceras när ansökningstiden börjar på adressen www.op.fi/raseborg.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter