Förflytta dig till innehållet

Onödigt jämnt när ÅIFK vann

Bolltittare. Hemmadefensiven imponerade inte trots segern över Grankulla. Amanda Salenius får inte stopp på Alexandra Karsten. Foto: Mats Lundberg


HANDBOLL
FM-serien damer

Om Åbo IFK hållit sin egen nivå då laget gästades av systerföreningen från Grankulla hade det aldrig blivit så jämnt som det slutligen. Med ett nödrop bärgades likväl två hemmapoäng med 24–23 (14–12) på lördagen i Samppalinna.
En uddamålsseger alltså. Som borde ha varit minst fem bollar stor om spelarna haft lite is i magen på tampen. Nu kröp i stället bortalaget allt närmare, och till slut var det bara en galen passning i slutsekunderna som skilde från delad pott.
Åbotränaren Besim Qerimi var så missnöjd med adepternas insats att man nästan lurades att tro att han glömt bort att det trots allt blev två poäng.
– Rent ut sagt är jag förbannad. Våra spelare hade över huvud taget inte tanken med sig på hela eftermiddagen. Laginsatsen var bedrövlig och det såg ut som att spelarna tänkte på något helt annat än handboll.
Med undantag för några sekvenser alldeles i inledningen då lagen låg jämsides ledde ÅIFK matchen rakt igenom. Men försprånget var bräckligt och Grani var på vippen att komma i kapp vid flera tillfällen.
– Jag vet inte vad flickorna fantiserade om. Kanske att det skulle bli en lätt match där segern skulle skrivas större än tio mål. Nu gjorde vi inte jobbet hemåt utan ägnade oss att springa efter bollen som innebar att vi släppte in alldeles för många enkla mål.
Inte helt oväntat var det en spelare som stack ut och solklart höjde sig över mängden. Ellen Norrgrann slapp specialbevakning i stort sett hela matchen och svarade för med sina dussinet fullträffar för halva lagets totala målskörd.
Det är förstås en suverän trumf att ha ett sådant offensivt vapen, men också ett svaghetstecken. De två övriga niometersskyttarna Amanda Salenius och Ingrid Lindbom bokfördes endast för en fullträff var.
Att spridningen ändå räckte för full utdelning såg centern Nelli Snellman och Sara Pettersson på vänsteryttern till. Snellman avslutade med hög procent i inledningen medan Pettersson birdrog med ett par tunga mål på slutet.
Genom segern gick ÅIFK upp på sex poäng och upp på fjärde plats i tabellen. Helsingforslagen Dicken och HIFK håller en helt annan klass än de övriga konkurrenterna. Grankullorna som hittills haft ett lättare spelschema ligger kvar som trea. Men Åbo krympte luckan till två poäng.
ÅIFK möter Kyrkslätt borta på söndag nästa vecka.
Matchstatistik

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter