Förflytta dig till innehållet

Omfattande sparplaner godkändes i Pargas fullmäktige utan diskussion – ”Vi försöker spara så att servicen påverkas så lite som möjligt”

Jacob Hjortman
Pargas stadsfullmäktige beslöt i måndags om ett omfattande sparpaket.
På måndagskvällen godkände Pargas stadsfullmäktige det omfattande sparpaketet som sträcker sig fram till 2027 och ett förslag om att förnya stadens organisation. Sparprogrammet ska ge en ram för hur budgeterna…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Omfattande sparplaner godkändes i Pargas fullmäktige utan diskussion – ”Vi försöker spara så att servicen påverkas så lite som möjligt”

  1. Kurt Lundqvist skrev

    Manne och Jan. Ett par kommentarer. Fjärrvärmepengarna är för tillfället på konto med över 3 % ränta. En 0,5 %-enheters höjning av skatten ger inte 150 000 euro, utan närmare 2 miljoner. Och Havis blir knappast av…

  2. Jan Enkvist skrev

    Bra talat Manne! Är det nu så att man tar den enklaste vägen och höjer skatteöret så skall inte en enda cent mer spenderas på fantasiprojekt som Havis!

  3. Manne Carla skrev

    Förvånansvärt att Pargas stad måste höja kommunslskatten med 0,5 %. Detta bidrar nog inte positivt till inflyttning av några nya skattebetalare. Mera kostnads inbesparingar eller andra nya intäkter istället för skattehnöjning borde ha hittats. Varför placerades inte försäljningsvinsten från försäljningen av fjärrvärmebolaget till t.ex räntefonder nu när vi börjar åter ha ett normalt ränteläge.? En 3 % ränta på 10,9 Meur skulle ge en avkastning på 327 000 €/år. En 0.5 % höjning av skatten ökar skatteinkomsterna med bara ca 150 000€/år ( beräknat fr budgetplan -25 som uppvisar 29,4 M€ i skatteinkomster). Men antagligen har försäljningsvinsten från fjärrvärmebolaget redan hittat en ”bättre” adress som knappast ger ngn avkastning till stadens kassa.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter