Förflytta dig till innehållet

Om Svenska Yles kommentarspolicy

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I en insändare i ÅU (16.1) kritiserar Ola Lindholm Yle Åbolands rapportering om alkoholanvändningen vid kommunens seminarium på Örö i höstas. Lindholm anser att Yle på ett ensidigt sätt underblåser ärendet.
Rapporteringen kring fallet är helt normal journalistik kring en fråga som är både relevant och principiellt viktig, nämligen hur offentliga medel används.
Att det här råkade handla om just alkohol gjorde att debatten blev mycket livlig, men det är knappast något Yle kan belastas för. Frågor kring alkohol väcker i regel mycket diskussion.
Vi har därefter, enligt vedertagen journalistisk praxis, vidgat frågeställningen och gjort inslag på hur t.ex. grannkommunen Pargas ser på saken, samt hört Kommunförbundets åsikt.
Yle har inte försökt styra den efterföljande debatten i någon riktning. Bland de långt över hundra kommentarer som kommit in finns alla åsikter representerade. Modereringen sker enligt den kommentarspolicy vi följer sedan många år tillbaka, och som finns beskriven på Svenska Yles webbplats.
Ulrika Fagerström
Chef för Yle Åboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter