Förflytta dig till innehållet

Om skenande byggkostnader i Åbo

Logomobron är igen en symbol för hur byggkostnader skenar i Åbo. Varför skenar byggkostnader? Jo, generellt för att det inte har utnyttjats kompetens för att reda ut sakerna på förhand, och säkert en del önsketänkande.

På senaste stadsfullmäktiges möte efterlystes de ansvariga för överskridande av brobudgeten. Det intressanta är ju att den ansvariga i sista hand är stadsfullmäktige, det är ju därför vi har kommunalval på kommande, för att välja de som ansvarar för stadens angelägenheter.

Förstås används tjänstemän att utföra det mesta praktiska, men i regel görs detta praktiska enbart enligt de direktiv de beslutsfattande organen i staden utfärdat. Om direktiven är tvetydiga, och ger stor tolkningsmöjlighet för tjänstemän, då blir det ju besvärligt. Har direktiven om brobygget innefattat hur projektledningen skall utföras?

Och finns det rätt kompetens inom Åbo stad att hantera byggprojekt? Hursomhelst styrs verksamheten i staden i sista hand av fullmäktige.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *