Förflytta dig till innehållet

Om Sirkkalaelevers skolväg

Under Sirkkala skolas byggarbeten föreslås det att eleverna skall placeras i Kärsämäen koulu. Som Ulla Achrén skrev 8.12. är bussförbindelserna dit inte särskilt okomplicerade. Om flytten blir verklighet är det stadens skyldighet att ordna en bussförbindelse åt dessa elever. Jag önskar påminna beslutsfattarna om tiden då Pansio-Perno -områdets högstadium stängdes 2009 p.g.a. problem med inomhusluften. Då ordnades det genast en skild linje för skolresor från Perno via Pansio till Rieskalähteen koulu dit eleverna flyttades. Alla elever fick alltså en gratis direkt skolskjuts då resan var över 5 km.

Eftersom skolresan till Kärsämäki i praktiken är 5 km längre än den varit till Sirkkala kommer största delen av eleverna att vara berättigade till gratis skolskjuts med buss. Jag anser att skjutsandet bör åtgärdas enligt samma modell som tidigare för Pansio-Perno -eleverna, alltså med en direkt skolreselinje från Sirkkalas upptagningsområde till Kärsämäki skola.

Terhi Vörlund-Wallenius

skolläkare

borgmästarkandidat för SFP i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter