Förflytta dig till innehållet

"Om Nordea skulle vara en begravningsbyrå skulle det nog finnas skäl att öppna kistan innan jordfästningen"

Torsdagen 6.2.2020 publicerade lokaltidningen Annonsbladet en artikel under rubriken ”Mångsidigare tjänster än någonsin på Nordea i Kimito”.
Rubriken fick mig att se rött. Jag är annars också genomförbannad på Nordea. Av många orsaker. Jag ska här behandla endast en av dem.
År 2017 avslutade två bokföringsskyldiga kunder sina konton i Nordea. Kanske flera, men två fall känner jag till, det ena till och med fullständigt, eftersom jag gör bokföringen.
I vardera fallet flyttades medlen till en annan bank, men på vägen minskade beloppet från det som står antecknat på Nordeas sista kontoutdrag. Nordeas sista kontoutdrag innehöll inte någon förklaring till detta.
Det naturliga skulle väl vara att alla bankavgifter stod antecknade på kontoutdraget, i all synnerhet som det gällde konton vars innehavare är bokföringsskyldiga. Man borde kunna utgå ifrån (lita på) att en bank förser kontoinnehavarna med korrekt underlag för bokföringen. Helt automatiskt.
Erfarenhet visar att man inte kan det då det gäller Nordea. I det fall där jag gör bokföringen har Nordea satt i alla klutar för att inte producera ett korrekt kontoutdrag. Men jag håller fortfarande på med att försöka få det. En myndighet i taget.
Eftersom man nu påstår sig ha mångsidigare tjänster än någonsin på Nordea i Kimito, så förnyar jag härmed min begäran om ett korrekt kontoutdrag med alla avgifter antecknade som banken debiterat. Jag tror inte att jag får det nu heller, men man kan ju aldrig veta.
Men får jag det, så ska jag informera om det offentligt. Nordea får två veckor på sig.
Om Nordea vore ett avfallsbolag, så skulle väl Lokapojat vara närmast jämförbart, på basen av erfarenheterna hittills. Om man har glömt Lokapojat, så kan man Googla det. Det ger ungefär 10 900 träffar.
Om Nordea skulle vara en begravningsbyrå, som levererar lik och kista till bårhuset, skulle det nog finnas allt skäl, att öppna kistan innan jordfästningen, för att kontrollera att allt är med, som sig bör.
Ingmar Forne

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter