Förflytta dig till innehållet

Om kommunens egendom och välfärdsområdet

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Kimitoön. På kommunfullmäktiges möte i Kimitoöns kommun 14.2.2022 behandlades bl.a. ärendet ”Egendom, avtal och ansvar som överförs till välfärdsområdet”.

I protkollet står det ”Ingmar Forne/SDP föreslog, understödd av Eva-Stina Hellbom, att till kommunstyrelsens förslag läggs till att fullmäktiges ledamöter skall informeras om vad som är tänkt att överföras i enlighet med kommunstyrelsens förslag till fullmäktige av den 31.1.2022 innan uppgifterna ges till välfärdsområdet. Ordförande konstaterade att det finns ett understött förslag som skiljer sig från kommunstyrelsens och att man därför röstar. Den som understöder kommunstyrelsens förslag röstar ’ja’ och den som understöder Fornes förslag röstar ’nej’. Rösterna föll 21 för ’ja’ och sex för ’nej’.

Nu finns emellertid fritt tillgängligt på nätet en synnerligen detaljerad lista över den egendom, avtal, och ansvar som överförs till välfärdsområdet.

Den finns emellertid inte på kommunens hemsida. Den finns på välfärdsområdets hemsida.

Jag har laddat ner den åt mig själv.

Så man kan då fråga sig vad som nu var så väldigt hemligt i de här uppgifterna sist och slutligen. I en kommun med s.k. öppenhet.

Man kunde ju också ha begärt uppgifterna av kommunen.

Enligt lag har man rätt att få uppgifter som man anser sig behöva i sitt uppdrag som förtroendevald.

Om det då också hade blivit nej, så kunde det ju ha utvecklats till ett intressant juridiskt spörsmål. Jag funderade på det också. Men jag lät det vara.

Ingmar Forne


Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter