Förflytta dig till innehållet

Om en kandidats kvalifikationer

Åbo Underrättelsers logo

Johannes Yrttiaho (Vänsterförbundet) fick på Facebook en fråga om sina kvalifikationer som kandidat i områdesvalet.

Han svarade så här: (Min översättning)

”Nu väljer man ju framför allt representanter till ett politiskt uppdrag. Det är riktigt bra att man fäster uppmärksamhet vid kandidaternas politiska åsikter, och om de redan har en politisk linje som prövats i praktiken. En linje som man kan lita på då man röstar. I uppdraget som fullmäktig i Välfärdsområdet är det naturligtvis till fördel att förstå sig på saker och ting också genom praktisk erfarenhet i arbetslivet, men sohä- och räddningsbranschen är en så omfattande och mångsidig helhet, att den som blir vald i vilket fall som helst bör klara av att hantera helheter, förstå sig på kopplingar mellan olika saker och på de praktiska följderna av besluten, utan att man har personlig erfarenhet av alla delområden. Då man väljer ledamöter till kommunernas fullmäktige och riksdagen, är uppmärksamheten i valen alltid koncentrerad på kandidatens politiska kunnande och pålitlighet. De här valen är härvidlag inget undantag.”

Ett helt utmärkt konstaterande, enligt min mening. Såhär är det.

För egen del kan jag lägga till att det inte kommer att bli bättre av att man ger sin röst åt ett parti som i praktiken redan har visat att man inte bryr sig om att skattebetalarnas pengar glider i väg via en hel del mellanhänder, som alla skall ha sin del, innan återstoden landar i ett skatteparadis. Som i Kimitoöns kommun.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter