Förflytta dig till innehållet

Om anbuden på Almahemmet och Hannahemmet

I offentligheten cirkulerar uppgifter om att de politiska gruppordförandena i Kimitoöns kommun beslutat att begära offerter i avsikt att sälja seniorhemmen Almahemmet och Hannahemmet.
Vi undertecknade gruppordföranden anser detta vara en klar förvrängning av våra beslut. Vi har beslutat begära anbud för en få en bättre bild av hur åldringsvården i kommunen kunde lösas och vilka alternativ som står till buds. Vi har ställt en rad olika villkor och önskemål på vad eventuella anbud i så fall bör innehålla. En eventuell försäljning av Almahemmet och Hannahemmen utgör bara ett möjligt scenario bland många andra.
Vårt beslut om anbudsbegäran kan inte med bästa vilja reduceras till enbart en försäljning av de befintliga åldringshemmen.
Och till vårt beslut fogades som en central del ett klart och tydligt konstaterande att denna anbudsförfrågan inte på något sätt binder kommunen i framtida beslutsfattande.
Vi beklagar att vår ärliga vilja att medverka i försöken att lösa vårdfrågorna i Kimitoöns kommun förvrängs till oigenkännlighet.
Johan Sundqvist
Gruppordförande, Socialdemokraterna
Kalevi Kallonen
Gruppordförande, Centern
Tomy Wass
Gruppordförande, Vänsterförbundet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter