Förflytta dig till innehållet

Bemöt dem som medmänniskor, de ofrivilliga mannekängerna för fattigdom!

Har du råkat gå, cykla eller köra längs Österlånggatan i Åbo en måndag lunchtid vet du att trottoaren utanför församlingshuset Yrjänä är oframkomlig. Där står så många i kö. Inte…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Bemöt dem som medmänniskor, de ofrivilliga mannekängerna för fattigdom!

 1. Jörgen Lindroos skrev

  Tyvärr har ledarskribenten Anja Kuusista blandat ihop begreppen utkomsstöd och utkomstskydd för arbetslösa(=arbetslöshetsdagpenning) Dessutom har kommunens roll helt glömts bort. Kommunerna handhar nämligen det behovsprövade utkomsstödet samt sosialarbetet.

 2. Göran Ek skrev

  Ingmar
  Tror mer på att algoritmer är mer pålitliga än FPA:s anställda 🙂
  Det hör väl till deras intresse att INTE betala bidrag, inte godkänna läkarintyg som INTE är skrivet av FPA-godkänd läkare, vägrar betala ersättningar för billigare mediciner som är samma som dyrare pga. att de inte finns med i deras databas över godkända mediciner osv.
  Problemet är att det följer allt till punkt och pricka utan att se mellan fingrarna och bara jävlas med folket än att vara till deras tjänst. Det är helt enkelt frågan om översitteri och maktutövande utan att ens ändra sin åsikt om den som är behov av stöd inte själv känner till paragrafer och kan samt vågar ifrågasätta deras idioti.
  Inte vet de heller skillnaden på delning av bostad för studeranden och tolkar den andras inkomst som hushållets totala inkomst trots att bidragen skall vara personliga.
  FPA skule vekligen behöva en sanering av kontorsråttor.

 3. Ingmar Forne skrev

  Jag har en redan längre tid funderat på om FPA:s beslut görs av människor överhuvudtaget. Kanske de görs av algoritmer i stället. De få gånger jag besökt FPA och talat med en funktionär, så tittar de på datorskärmen varje gång innan de svarar på någon fråga. Algoritmer har ingen känsla för något människovärde.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter