Förflytta dig till innehållet

Offentliga skatteuppgifter avslöjar inkomstklyftor: "Ekonomisk ojämlikhet gör att folk blir rädda"

I fredags uppgav Skatteförvaltningen att det handlade om 27 000 felaktiga beskattningsbeslut, men nu säger man att endast en del av de här breven är felaktiga. Foto: ÅU Om du vill få rika att jobba lite mer – ge dem mera…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 22,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Offentliga skatteuppgifter avslöjar inkomstklyftor: "Ekonomisk ojämlikhet gör att folk blir rädda"

  1. Göran Ek skrev

    OK att skatteuppgifterna är offentliga, men media behöver inte och skall inte publicera listorna och göra ett nummer av det för att kanske sälja lite mer. Dessa listor skapar bara mer avundsjuka och negativitet än de gör nytta. Om nu någon är så nyfiken vad x-person har tjänmat så kan man väl olla upp det själv.
    Det är en självklarhet och en rättighet att kunna få vara anonym, särskilt i ett digitaliserat samhälle där alla spionerar på alla och dammsuger användarnas information och kartlägger användarnas vanor och politiska åsikter samt mycket mer. Om GDPR gäller företag så skall samma sak gälla för staten och mydigheterna där medborgarna har rätt att radera sina uppgifter som staten och myndigheterna har fått tag på.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter