Förflytta dig till innehållet

Också Åbostuderande instagrammar för Finlands ambassad i Sverige

Foto: Elina Sirparanta/Visit Finland


Från och med den 11 februari administreras Instagramkontot vid Finlands ambassad i Stockholm av unga finländare som bor i Sverige och svenskar som bor i Finland.
Kontot heter @finlandstockholm.
De unga ambassadörerna får sköta Instagramkontot en vecka per person med egna bilder och ord, för att ge en inblick i vardagen på andra sidan Östersjön.
Tanken med #InstaAmbassadors är att Finlands ambassad vill låta unga vuxna berätta om sin egen vardag.
– Vi på ambassaden ser att det i Sverige florerar en hel del förlegade stereotypier om finländare och vice versa. Samtidigt har vi en generation varsomhelstare som inte bryr sig om fördomar och petitesser som nationsgränser. Politiker, företagsledare och ambassadtjänstemän kan stå och säga att Finland och Sverige har ett brett och djupt samarbete, men vi ville låta en yngre generation själv komma till tals och bevisa det i praktiken, säger Helena Andersson, kommunikationskoordinator vid Finlands ambassad i Stockholm.

Också Åbo är representerat

Instagram-ambassadörerna finns i Uppsala, Helsingfors, Stockholm, Åbo eller andra studieorter i Sverige och Finland.
Först ut är Tytti Hyysalo som studerar Business administration vid Stockholms universitet och till vardags instagrammar på @tyttihyysalo.
– Jag tyckte det lät som en rolig utmaning. Jag gillar att berätta om mitt aktiva liv och vill visa hur vardagen i Sverige och det svenska studentlivet ser ut i finska ögon. Min förhoppning är att kunna inspirera andra att testa nya saker, säger hon.

Finlands ambassads Instagram-konto @finlandstockholm är ett verifierat konto.

Ambassadens Twitter-konto @FinAmbSthlm och Facebook-konto kommer fortsättningsvis att skötas av ambassaden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter