Förflytta dig till innehållet

Oavgjort för Piffen i sömnig lördagsmatch

Sovande försvar. Här nickar Maskus Jari Oksanen in 0-1 bakom Arnold Uschanoff i den fjärde minuten. Foto: Mikael Heinrichs


Det märktes att det var två trötta lag som inte hade så mycket att spela för då tabellfyran Piffen tog emot trean Masku på Pajbacka. Matchen slutade rättvist 2–2 (1–2).

Sömnig inledning

Masku överraskade Piffen direkt i början av matchen och satte 0–1 på en snabb frispark där Jari Oksanen kom åt att nicka in bollen medan hela PIF-försvaret stod och såg på.
– Vi har haft problem de senaste matcherna med inledningen och släppt in flera mål under de första fem minuterna. Det märktes nog till en del att vi inte riktigt hade den energi och intensitet som behövs från start. Det har varit en lång säsong och många av nyckelspelarna har spelat massor av minuter, sade tränaren Daniel Osinachi efter matchen.
Jonas Lehtinen kvitterade en kvart senare till 1–1 då han fick bollen i fötterna på ett lågt inlägg, men precis innan halvtidsvisslingen gick Masku igen upp i ledning då Eemeli Laaksonen helt ostört kom åt att ladda från 20 meter ut och fick till en praktträff som seglade in i bortre burgaveln.

Hartola igen målskytt

Fyra minuter in i andra halvlek kvitterade Veli Hartola med sitt 14:e mål för säsongen då han fick en genomstickare. Avslutet var kliniskt som det brukar då det gäller Hartola.

Mr. 100. Innan matchen premierades Veli Hartola som gjorde sitt 100:e seriemål i PIF-tröjan i den förra hemmamatchen. Stefan Nyberg till vänster om Hartola och Mathias Lindström till höger. Foto: Mikael Heinrichs


– Det gäller för oss i tränarstaben att rotera manskapet nu i slutet av säsongen och se till att vi har färska ben på planen. En del av spelarna kanske tänker att säsongen är över då vi för länge sedan har säkrat serieplatsen och inte längre kan kämpa om avancemang, men vi ska nog hitta gnistan till de återstående matcherna. Nu har vi två derbyn på kommande, först Boda borta och efter det möter vi Wolves, fortsatte Osinachi.

  • Pargas IF – Masku 2–2 (1–2)
  • Målen: 4. Jari Oksanen 0–1, 18. Jonas Lehtinen 1–1, 45+1. Eemeli Laaksonen 1–2, 49. Veli Hartola 2–2.
  • PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho – Ozegbe Kingsley, Behar Cimili (62. Petter Sumelius) – Farhan Omar (89. Muharrem Sahiti), Gezim Voca (82. John Adolfsson), Jonas Lehtinen (70. Micke Karlsson) – Veli Hartola.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *