Förflytta dig till innehållet

Vetenskapscentrum ska väcka elevers intresse för vetenskap

Åbo Universitet (TY) grundar ett nytt vetenskapscentrum vid Turola observatorium i S:t Karins. Vetenskapscentret kommer att vara öppet för allmänheten. Lokalerna planeras för att lämpa sig för fenomenbaserad och upplevelsemässig inlärning. Vetenskapscentrets pedagogik baserar sig på skolornas nya läroplan.
– Åbo Universitet vill vara aktivt med och liva upp skolornas undervisning, samt berätta om vetenskapens betydelse för allmänheten, säger universitetets rektor Kalervo Väänänen i ett pressmeddelande.
Det kommer bland annat finnas laboratorium och green screen i vetenskapscentret.
Planetariet och hela observatorieområdet planeras som ett vetenskapligt upplevelsecentrum för hela familjen.
Det kommer också att finnas sovplatser för 40 personer som är tänkta för lägeskolor, lärares fortbildning och andra kurser.
Verksamheten drar stegvis igång under detta år. De anställda som nu arbetar på observatorieområdet flyttar till Åbo Universitets campus under året.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter