Förflytta dig till innehållet

Nytt litterärt evenemang med kända namn i Ekenäs i juli

Arkiv/Annina Suominen
Författaren Kjell Westö som är en expert på Göran Schildt begrundar de historiska kopplingarna mellan Finland och Tyskland samt dagens politiska läge med sin prisbelönta tyska översättare Paul Berf i Villa Skeppets trädgård.

I slutet av juli arrangeras den litterära festivalen Salonfestival i Ekenäs med välrenommerade författare från både Tyskland och Finland.

Idén till Salonfestival startade i Köln 2014 och har vuxit till en stor succé genom åren. År 2020 ordnades Salonfestival i Sydafrika och nu kommer konceptet till Ekenäs.

I detta evenemang står litteraturen i fokus och det är samtidigt frågan om ett kulturutbyte och en interkulturell dialog. Festivalen för samman tyska och finländska författare i en intim miljö. Flera genrer är representerade; dikter, romaner och facklitteratur. Samtalen förs på vackra platser både ute i naturen och inomhus. Programmet går på engelska förutom Tua Forsströms läsning som går på svenska.

Lycka, historia och metafysik

Merete Mazzarella kommer att diskutera lycka med den tyska filosofen och framgångsrika författaren Ariadne von Schirach på Ramsholmen. Författaren Kjell Westö som är en expert på Göran Schildt begrundar de historiska kopplingarna mellan Finland och Tyskland samt dagens politiska läge med sin prisbelönta tyska översättare Paul Berf i Villa Skeppets trädgård.

I Ekenäs kyrka träffar den populära astronomen Esko Valtaoja sin högt uppskattade tyske kollega Heino Falcke för att reflektera över de stora metafysiska frågorna som väcks då vi ser mot stjärnorna.

Salonfestival ordnas den 27–31 juli i Ekenäs. Ett begränsat antal biljetter för den inhemska publiken kan köpas i Villa Skeppets webbshop. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter