Förflytta dig till innehållet

Nytt hopp för Kirjaisbutiken

ÅU besökte Kirjais i januari då Sara Bergqvist-Wallentowitz och Einar Wallentowitz hade bestämt sig för att sluta med butiksverksamheten. ÅU-foto


Kirjais byhandel ser ut att få en fortsättning. Paret Sara Bergqvist-Wallentowitz och Einar Wallentowitz som drivit butiken sedan mars 2011 meddelade i vintras att de trappar ner på verksamheten och i september stängdes affären.
Fastigheten lades till försäljning och ett åländskt par blev intresserat av att ta över butiken och gästhamnen.
Nu är avtalet nästan färdigt, säger Bergqvist-Wallentowitz.
– Det ser lovande ut. Vi har ingått ett föravtal och när de nästa gång kommer till fastlandet slutförs affären. De köper fastigheten och tar över butiksverksamheten och flyttar till Kirjais på heltid i december.
Tanken är att butiken kunde öppna till våren. Man har också ansökt om EU-pengar för att utveckla gästhamnen. Antalet båtplatser kunde öka från nuvarande 15 till 30 och i planerna ingår också att bygga en bastu och nya duschar. Ett beslut om finansieringen väntas inom en månad.
LÄS OCKSÅ: Bybutiken som inte ger upp
Sökandet efter ny köpman trappas upp

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter