Förflytta dig till innehållet

Nytt besvär om affär i Västanfjärd

Eugeniahallen och den aktuella strandremsan t.v. om den.


Krögaren Åke Sirén har lämnat in ett nytt besvär angående försäljningen av fastighet och strandtomt på Kalkholmen.
– Nu hänvisar jag till Kommunlagen 348/2007 5§ om offentlig upphandling. Jag menar att försäljningen bryter mot Kommunlagen i den meningen att ingen annan fick möjlighet att lägga bud på fastigheten inklusive strandtomten. Jag påstår fortfarande att jag endast fick veta att det inte ingick någon tomt. Om jag hade vetat det så skulle även jag ha gett ett bud, säger Sirén.
Det var i september som Kimitoöns tekniska nämnd beslöt att sälja Eugeniahallen och en strandremsa på Kalkholmen åt Pasi Tamminen och Marja-Leena Jukka. Sirén sade att han inte hade fått information om att också stranden var till salu varpå han bad nämnden ompröva sitt beslut. Nämnden kom i alla fall till att säljbeslutet inte skulle ändras.
– Nu är Åbo förvaltningsdomstol nästa instans, säger nämndens ordförande Helena Fabritius (SFP).
Kimitoöns tekniske chef Greger Lindholm säger att affären med Tamminen och Jukka inte har genomförts ännu.
Sirén har ännu någon månad hyreskontrakt på en del av Eugeniahallen där han nu har sin Krogen Eugenia inhyrd, men den är stängd nu på vintern.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter