Förflytta dig till innehållet

Nytt antikvariat i Dalsbruk: "Det är en dröm som går i uppfyllelse"


Kristina Hakola-Wass ska öppnar antikvariatet Kojan i Dalsbruk den 12 januari. Ända sedan hon var ung och jobbade som inhoppare på ett antikvariat i Vasa har hon älskat dem.
– Jag blev väldigt fascinerad av antikvariat och började gå mycket i dessa butiker, berättar Hakola-Wass.
Ända sedan dess har hon drömt om att öppna ett eget antikvariat, men mycket annat har kommit emellan i livet. De senaste tio åren har hon hållit ögonen på om butikslokalen i Dalenas hus skulle bli ledigt.
Och så blev den det i år.
– Först tänkte jag att jag redan är pensionerad och inte ska ge mig in på det här mera. Men sedan ändrade jag mig. Det är nu eller aldrig.
– Det är en dröm som nu går i uppfyllelse.
För en månad sedan skrev hon på hyreskontrakt för lokalen.
Hakola-Wass tar redan emot böcker som folk vill bli av med. Hon tar emot alla slags böcker förutom lexikon, gymnasieböcker och tidskrifter. Men hon är extra intresserad av hembygdslitteratur och sjöfarts- och båtlitteratur.
– Det skulle också vara väldigt roligt att få arbetarromaner när det här är en bruksort.
Hon kommer också att ha annan verksamhet än bara antikvariatet. Det kommer också att finnas en liten gåvoshop och en pappershandel.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter