Nyheten med havreöl funkade för Kuninkaantien panimo i Pikis – ”Kan vara nyhetens behag”
Robin Sjöstrand
Esa Kanerva häller upp ett glas Kaerlan Kaura i det 118 kvadratmeter stora mikrobryggeriet. Havreölen har varit populär i sommar, men frågan är om det bara är nyhetens behag.
I en liten industrilokal på 118 kvadrat i utkanten av Pikis bryggs det öl. Ganska mycket öl också – tiotusen liter om året, närmare bestämt. Sedan i våras förser Kuninkaantien…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.