Förflytta dig till innehållet

Nyaste Mein Shiff sjösattes i Åbo i dag

Åbovarvet. I dag har det femte fartyget i Mein Sciff-serien, nämligen Mein Schiff 1, sjösatts. Foto: Meyer Turku

Nya Mein Schiff 1, TUI Cruises beställning, har tagit ett steg närmare överlåtelsen då den i dag har sjösatts vid Åbovarvet Meyer,.

Mein Schiff 1 följer konceptet som utvecklades för Mein Schiff 6. Det nyaste fartyget är dock 20 meter längre, totalt 315m långt.

Fartyget levereras våren 2018.

TUI Cruises vd Wybcke Meier säger sig vara mycket entusiastisk över att få se de förbättringar som det nyaste fartyget i serien innebär, och ser med iver fram emot att få ta del av fartygets inre i verkligheten -inte enbart på ritbordet, såsom hittills.

 

Investeringarna i Åbovarvet och moderniseringen av varvets lyftanordningar är också föremål för stort intresse, säger Meyer Turkus vd Jan Meyer.


Mein Schiff 1 är det femte fartyget i Mein Schiff-serien för TUI Cruises. Fartyget kommer att döpas i en ceremoni i Hamburg 11 maj 2018 och sätts i trafik en kort tid efter det.

På däck. Så här ska det bli; en av skisserna från ritbordet. /Meyer Turku

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter