Förflytta dig till innehållet

Nya uppgifter om vapnet som användes i skolskjutningen i Vanda

Vapnet som den 12-åriga pojken använde då han genomförde skolskjutningen i Vanda hörde inte till en familjemedlem. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

— Vi berättade tidigare att vapnet ägdes av en nära släkting. Det tillhörde inte en familjemedlem och förvarades ändamålsenligt. Den misstänkta har kommit över vapnet olovligt, säger kriminalkommissarie Marko Särkkä.

En jämnårig pojke dog efter att ha skjutits förra veckans tisdag. Två flickor vårdas ännu på sjukhus. En flickas tillstånd är kritiskt, medan polisen har kunnat förhöra den andra.

Polisen har gjort flera tekniska undersökningar och förhört vittnen samt den misstänkte pojken.

Polisen säger sig ha en ganska klar bild av händelseförloppet i Viertolan koulu i Vanda.

Efter skjutningen ska den misstänkta pojken ha valt sin rutt slumpmässigt. Han ska inte heller ha hotat andra personer med vapnet då han flydde.

Polisen skriver i pressmeddelandet att man fortsätter utreda orsaken till dådet. Motivet till dådet har tidigare beskrivits vara mobbning. Polisen skriver nu att mobbning är en individuell och subjektiv upplevelse.

Skolans personal får beröm för hur de hanterat situationen.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter