Förflytta dig till innehållet

Nya restriktioner för användning av fyrverkerier i Egentliga Finland

ÅU-foto
fyrverkeri

Egentliga Finlands räddningsverk inför nya begränsningar för avfyrandet av fyrverkeripjäser.
Detta efter att bedömt de faror som fyrverkerier eventuellt orsakar inom landskapet. Räddningsverket har hört både kommuners och olika myndigheters synpunkter.
Nya restriktionsområden i Åbo är omgivningen kring Domkyrkan, Åbo järnvägsstation och Åbo slott.

Här är det förbjudet att skjuta raketer. Karta: Räddningsverket


I Pargas avgränsas restriktionsområdet av Kalkvägen, Klockartåget, Fredrikaplan, Kyrkoesplanaden, norra randen av Kyrkoträdgården och Strandvägen, inklusive nämnda gator.

Pargas förbudsområde. Karta: Räddningsverket


I Nådendal har gamla stans restriktionsområde utökats sedan. Nya restriktionsområden har fastställts i centrum av Reso och i omgivningen kring kyrkomalmen och kyrkoträdgården i Pargas. Restriktionsområdet i Nystads centrum är oförändrat.
Utanför restriktionsområdena är användningen av fyrverkerier tillåten mellan den 31 december kl. 18 och 1 januari kl. 02. Då är det inte nödvändigt att separat meddela räddningsmyndigheterna om användningen av fyrverkerier.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter