Förflytta dig till innehållet

Nya psykiatriska sjukhuset på paradplats? – Åbo stad och sjukvårdsdistriktet på kollisionskurs

Staket runt en sandplan.
Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill bygga det nya psykiatriska sjukhuset på den tomt som distriktet hyr av Åbo stad i hörnet av Kinakvarnsgatan och Sirkkalagatan. Foto: Monica…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Nya psykiatriska sjukhuset på paradplats? – Åbo stad och sjukvårdsdistriktet på kollisionskurs

  1. Mika M.K. Reinikainen skrev

    Vi kan ju återkomma i början av nästa månad 😊

  2. ÅU skrev

    Hej! Tack för din kommentar. Psykiatriskt sjukhus är en vanlig och accepterad benämning på ett sjukhus som erbjuder psykiatrisk vård. Artikeln handlar om själva sjukhuset och var den nya byggnaden ska placeras. ÅU har nog i andra sammanhang intervjuat människor som lider av psykisk ohälsa – men säkert inte i tillräckligt hög grad! Du får gärna ta kontakt om du har tips på nyhetsuppslag som berör människor med psykisk ohälsa/neurospecifika/neurootypiska syndrom. Det är självfallet viktigt att alla i samhället kommer till tals. Ett korrekt och varierat språkbruk är också viktigt.

  3. Mika M.K. Reinikainen skrev

    Det är bäst att tala om neurospecifika eller om neurootypiska eller om samhällets psykiska minoritet. ÅU tycks inte ha intervjuat dem/oss.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter