Förflytta dig till innehållet

Nya naturleder underlättar utfärden i sommar

I Sagu. Pressbild.


I ett projekt lett av S:t Karins stad har man planerat, märkt ut och kartlagt nya motionsrutter, med varierande landskap och flera sevärdheter att se längs lederna.
Kartor över lederna finns på reitisto.fi. Webbplatsen innehåller förutom kartor även information om ledernas längd, svårighetsgrad, sevärdheter och olika tjänster som erbjuds längs leden, såsom kaféer och badstränder.
På webbplatsen finns information om totalt 275 cykelleder och 50 kilometer natur- och vandringleder. En kartläggning av ungefär 100 kilometer kanotleder kommer att publiceras vid ett senare tillfälle.
Placering av informationsskyltar längs vandrings- och kanotlederna kommer att ske under sommaren, men cykellederna får vänta på skyltar till sommaren 2019.
Tanken med projektet är att fylla behovet som den stigande trenden för utomhusmotion för med sig, och lederna finns till både för lokalbefolkning och för turister.
– Allt flera vill motionera och samtidigt se naturen, och uppleva den lokala kulturen och maten, säger projektledare Jouko Parviainen i ett pressmeddelande.
Förutom projektets sakkunniga har över 70 föreningar och privatpersoner deltagit i planeringen av rutterna. Projektet inleddes i augusti förra året och avslutades i maj i år.
 
Andrea Wiklund
02 274 9900/andrea.wiklund@aumedia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter