Förflytta dig till innehållet

Nya Nagu-Korpofärjan L-317 är som Altera i lite mindre format – ÅU fick en rundtur på färjan

Tuuli Meriläinen
Man som står på bryggan på färja.
Finferries vd Mats Rosin säger att de som ska köra den nya hybridfärjan kommer att genomgå Finferries utbildningsprogram som omfattar bland annat simulatorutbildning. Styrhytten har fönster som går från golv till tak och inget skymmer sikten.
ÅU var på plats då Finferries vd Mats Rosin på torsdagen visade runt på den nya hybridfärjan som ska trafikera rutten Nagu–Korpo. – Bildäcket är klart och tydligt och jag…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Nya Nagu-Korpofärjan L-317 är som Altera i lite mindre format – ÅU fick en rundtur på färjan

  1. Bo Gyllenberg skrev

    Men Mats, färjan har ju ingen vajer. Det fanns ett liknande försök för ngra årtionden sedan. Man utför mätning på fartyg så man kan påföra avgifter av redaren. Mätningen utgick från mellandäcket i vissa fall. Då blev avgifterna mindre eftersom volymen blev mindre. En tysk redare beställde då ett antal likadana fartyg, men beställde enbart ett exemplar av mellandäcksluckorna. Dessa användes sedan vid mätningen, men fördes efter mätningen tillbaka i land och användes sedan på nytt på följande fartyg. Det skulle väl idag kallas för virtuella mellandäcksluckor. Man ändrade ganska hastigt på reglerna. Så kommer det även att gå i detta fall. Riksdagen har låtit sig luras med Traficom:s medgivande. Men vad jag förstått är en ändring på gång även i detta fall. Men Mats, nu när du blir pensionerad så kan du komma ut hit i skärgården och åka virtuell vajerfärja. Med god tur kan du få köpa virtuell ved att värma dig med, och på sommaren kommer vi i Nagu att sälja virtuell glass.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter