Förflytta dig till innehållet

Nya affärer i Hansakvarteret – bland annat herrmode

Guldhsuet i Hanskakvarteret. Foto: J-O Edberg


Både VOLT och Dressman öppnar nya butiker i Hansakvarteret i höst. Dressman har funnit också tidigare i Hansakvarterer och återkommer nu.
Andra nykomlingar är Change Lingerie som säljer damunderkläder och Golla som säljer väskor och mobilskal.
Marimekko öppnar en ombyggd konceptbutik i Hansakvarteret  redan i somamr. Likså öppnar Moomin shop.
— Jag är väldigt glad över att vårt sedan tidigare breda utbud av modebutiker kompletteras ytterligare. Precis som våra kunder önskat finns det både inhemska och internationella varumärken bland butikerna och framför allt nya aktörer i Åbo centrum, säger Timo Palviainen, direktör för Hansakvarterets köpcentrum.

Förnyade butikslokaler

I och med ändringsarbetena i nya Hansakvarteret får även många av de befintliga företagen i Hansakvarteret förnyade och moderna lokaler.
Väskbutiken Belizia liksom Hansaikonen Rusetti flyttar till en ny plats i Antintalos gatuplan. Marimekko öppnar däremot på samma gamla plats, men butiken har byggts om. VILA flyttar också till nya lokaler i slutet av sommaren.

Elva nya aktörer

Utöver mode har Hansakvarterets serviceutbud kompletterats med bland annat nya restauranger och mobilserviceföretaget Digiman. Telefonoperatörerna DNA och Elisa har redan öppnat sina nya konceptbutiker vid den förnyade butiksgången på första våningen i Antintalo.
Clas Ohlson, som öppnade i maj, får tillgång till hela sin butikslokal i juli när delen, som vetter mot Thaliatorget, blir färdig på tredje våningen i Hansakvarteret. Samtidigt blir även en direktförbindelse till Lindex och butikens entré klara på tredje våningen.
Sammanlagt elva nya aktörer har öppnat eller kommer att öppna i Hansakvarteret under sommaren och början av hösten. Till julhandeln kommer dessutom tre tillfälliga popup-butiker att öppnas.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter