Förflytta dig till innehållet

Ny tårtpolicy på Varhas boenden – tårtkalas bara för 90-åringar och uppåt

Pixabay
En tårta med jordgubbar och många ljus
På Varhas äldreboenden har födelsedagsfirandet harmoniserats, så att den första tårtan inte bjuds förrän man fyller 90 år.
En på vissa äldreboenden synbar följd av välfärdsområdet Varhas åtgärder är att vardagen blir lite mindre festlig. Tidigare har det på flera äldreboenden hört till att klienterna firas med kaffe…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

7 kommentarer: “Ny tårtpolicy på Varhas boenden – tårtkalas bara för 90-åringar och uppåt

 1. Sonja Österholm skrev

  Alltså att man täcks sitta i ledningen för hälsovården/åldringsvården och fatta dylika beslut! Harmonisera!!! Försök lite bättre nu! Säg som det är! Om ni inte klarar det, så harmonisera andra vägen i stället. Mera kaka.
  Jag upplever åtminstone sådana här sparåtgärder som kränkande, diskriminerande, nervärderande, skamlösa, empatilösa, egoistiska och fullkomligt idiotiska.

 2. Clara Puranen skrev

  Just det, fy skäms och därtill några svordomar som inte kan tryckas.
  Här igen ett litet men bedrövligt exempel på vad Varha använder för språk, ”harmonisera” då en byråkrat ( eller flera) sitter vid sitt skrivbord och plockar lite här och där för att skrapa ihop till miljonermiljarder inbesparingar och gör det i sin panik totalt hjärtlöst och dumt. Detta är antagligen bara början på en långsam slakt av all medmänsklighet inom vården. Hur tror ni inom Varha att ni ska hitta vårdare som är villiga att gå med i detta omänskliga race?
  Det känns riktigt kusligt att höra till den åldersgrupp som är i störst behov av vård och omsorg. Omsorg var ordet. Inte sorg. Glöm inte det!

 3. Nina Söderlund skrev

  Bevare mig väl vilken idioti! Skamligt. Detta har säkert ingen förtroendevald i Varha känt till, åtminstone inte vi i styrelsen, men diskuteras nu redan i kväll på fullmäktigemötet. Sparkraven på 272 miljoner leder till fullkomliga paniklösningar. Om regeringen skulle ge mera tid för balanseringsprogrammen skulle dylikt inte behöva hända. Oberoende behöver frågan tas upp och korrigeras. Snabbt.

 4. Ylva Österberg skrev

  Fy skäms Varha, de va ändå droppen av Erat sparande. Gissade precis hur de skulle gå o fick helt rätt i mina funderingar.
  Kanske vända på steken o avskeda cheferna med deras höga löner o ge till de äldre på åldringsvården, vi har ju sett under åren att vi klarar oss utan cheferna o mellanchefer, de är oftast bara till förträt i systemet.

 5. Britt-Marie Klåvus skrev

  Fy skäms på Varha! En tårta vid jämna födelsedagar som bjuds till alla på avdelningen, är inte en så stor avgift att man inte skulle ha råd med den! Det minskar ju på norm. bulla/kaka/kex den dagen, som sparas in! Detta är illvilja! Vid behov kan priset tas från alla inom Varha som har en lön över 5000€/mån! Jag förstår inte vilka som klarar av att göra dylika beslut! Saknar totalt empati!!
  Pensionerad vårdare Britt

 6. Roland Karlsson skrev

  Varha vet verkligen hur man förgyller tillvaron för våra åldringar genom att ”harmonisera”. I Pargas ingår inte kaffet längre i priset för bastuservicen (hur den har ”utvecklats” med åren kräver en egen uppsats) – nu uppmanas bastubadarna ta med ett eget kaffepaket. I Seniorstugan har man inte längre samma dagstidningsutbud eller program som tidigare och trygghetstelefontjänsten ska bort om man inte har hemtjänst el. närståendevårdare. Om allt detta (och mer därtill) inte skulle vara allvarliga försämringar för våra åldringar som bor i sina hem och faktiskt betalar för ovannämnda ”service” och genom allt det faktiskt minskar på samhällets kostnader, så skulle detta utgöra ett hejdlöst sketchunderlag. Men huvudsaken är ju trots allt att det finns massor med chefer med konkurrenskraftiga löner och förtroendevalda med höga arvoden. Bedrövligt Varha, bedrövligt!

 7. Ann-Marie Hartman skrev

  Tycker nog alla jämna år skall firas på äldre boenden. Det är inte så många som ser sin 90 och 100 års dag. Hur kan Varha bli fattigare av att ge den lilla guldkanten i tillvaron för dessa äldre personer. Tycker detta är mer än upprörande. Också beslutsfattarna blir äldre om de får leva.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter