Förflytta dig till innehållet

Ny rapport: Oanvända hus och förbättrad infrastruktur ska öka livskraften i skärgården

– Skärgården tampas med avbefolkning, det är tyvärr ett faktum. Samtidigt finns det större tryck på infrastrukturen på grund av ökat deltidsboende och turism. Det här projektet är vårt försök…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ny rapport: Oanvända hus och förbättrad infrastruktur ska öka livskraften i skärgården

  1. Hanna Vuorio-Wilson skrev

    Där slås huvudet på en relevant spik om ägare till skärgårdens gamla tomma hus kunde få hjälp med modernisering och uthyrning. Förutom viktigt för att de små samhällena inte ska dö ut vore det både en kultur- och en miljögärning (tänker på Hitis-Rosala men gäller även annorstädes). Arbete måste göras på gräsrotsnivå, men självklart är en analys och en rapport en bra början. Hoppas på konkreta positiva följder av detta jobb.

  2. Clara Puranen skrev

    Bra att det händer något åtminstone på pappret. Här på Högsåra har vi en renoverad gårdsbyggnad (som ägs av Rolf och Wolf Larssons minnesstiftelse ) som har stått oanvänd i herrans många år för att de tre herrarna som sitter i stiftelsens styrelse (Elmer Sulonen är ordförande) vägrar att hyra ut huset trots många påtryckningar och förfrågningar från oss bybor.
    Kasnäsvägen saknar cykelväg och är LIVSFARLIG för cyklister. Trots detta marknadsförs den av kommunen som cykelled. Konstiga saker händer här i Hitisarkipelagen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter