Förflytta dig till innehållet

Ny plats när Åbos centrumvision presenteras på måndag

P-hallen blir fullmäktigeärende igen. ÅU-foto

Platsen för presentationen av Åbo stads nya centrumvision har förändrats och presentationen för allmänheten klockan 17.30-19.30 sker på måndag i finskspråkiga arbetsinstitutet på Kaskisgatan 5, sal Usko Puustinen.

Att mötet flyttas beror på problem med ventilationen i Fastighetsaffärsverkets auditorium där det var tänkt att presentationen skulle hållas.

Visionen för Åbo centrum 2040 har utarbetats av en arbetsgrupp under ledning av professor Markku Wilenius.

Att utveckla centrum är ett av stadens fyra spetsprojekt som stadsfullmäktige har godkänt i fjol. Projektets centrala mål är att utarbeta en ambitiös vision för att stärka centrumområdets vitalitet och dragningskraft samt skapa en konkret färdplan över åtgärder och faser för att bestående förbättra centrumområdets vitalitet, livlighet och trivsel.

Medverkar gör också stadsplaneringsdirektör Timo Hintsanen, arkitekt Eero Lundén och direktör Katariina Räike från Åbo stadscentrumförening.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter