Förflytta dig till innehållet

Ny gästbrygga drog fler besökare till Själö

En skylt i ett änglandskap i skärgården

En skylt i ett änglandskap i skärgården

Turismverksamheten på Själö drivs av Rederi Ab Vitharun. Foto; Anja Kuusisto


I år besöktes Själö av ungefär 10 procent fler personer än förra året. I siffror handlar det om cirka 21 – 22 000 besökare. Gustav Ramberg på Rederi Ab Vitharun som driver turismverksamheten på ön i Nagu skärgård säger att ökningen främst beror på den nya gästbryggan som blev klar till årets säsong.
Gästbryggan närmast huvudbyggnaderna hade tidigare en äldre brygga för tio båtar, men fick i år en ny större brygga som har plats för cirka 40 båtar.
– Det har varit tacksamt att det också kommit båtar på veckoslutet utanför den egentliga säsongen. Själö har ett bra läge nära Åbo och andra tätorter för veckoslutsutfärder, säger Ramberg.
Själö har sammanlagt tre gästbryggor som drivs av Vitharun. I år var företagets tredje verksamhetsår på Själö.
– Tredje året visar vartåt man är på väg och denna positiva utveckling betyder att vi stannar på Själö och vi utvecklar hela tiden serviceutbudet. Vinterns största projekt är att sätta basturna i skick.
Rederi Ab Vitharun upprätthåller också en båtförbindelse mellan Åbo, Själö och Nagu sommartid. Nytt för i år var en förbindelse mellan Åbo och Gullkrona med stopp på Själö två dagar i veckan, onsdag och lördag. Ramberg säger att rutten har varit lyckad och fortsätter på samma sätt nästa sommar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *