Ny förlust för ÅIFK-damerna, PaiHa bättre i lilla derbyt

Åbo IFK åkte på sin andra raka förlust i damernas division 2 efter en maj månad då det mesta gick lagets väg. PaiHa vann det lilla lokalderbyt på sin hemmaplan i Pemar efter två mål i andra halvlek. Matchen slutade 2–0.
Efter den mållösa första halvan tog PaiHa ledningen tjugo minuter in i andra då Meira Armanto lyckades spräcka målnollan och överlista Malin Selén som i Lotta Parkkolas frånvaro vaktade kamraternas mål.
Selén fick ge sig en gång till när Riia Haikonen på tilläggstid tryckte in 2–0.
Trots nederlaget behåller ÅIFK fjärdeplatsen i tabellen. PaiHa närmade sig emellertid och ligger bara en poäng bakom. Serien toppas av NJS på maximala 18 poäng.
På lördag nästa vecka gästas ÅIFK av jumbolaget NiceFutis från Björneborg. Avspark klockan 14.30 på Iddans övre plan.

PaiHa–ÅIFK 2–0 (0–0)

Mål: 65. Meira Armanto 1–0, 90+3. Riia Haikonen 2–0.
ÅIFK: Malin Selén – Iina Komulainen, Saima Siivonen, Tiia Sauvonsaari, Ella Muhli – Emilia Kilpinen (57. Ella Ikonen), Hibo Keyse, Emma Dahlbom (67. Chantel Odei) – Alina Lehtimäki (46. Tiia Hirvonen), Siiri Melartin, Sofia Saranpää.
Varningar: PaiHa 1, ÅIFK 0.
Domare: Aino Aaltonen.